Zo maak je een feestje extra feestelijk!

Iedereen geeft vroeg of laat wel eens een feestje. Of het nu ter ere van een kinderverjaardag is of een andere feestelijke gebeurtenis zoals een bruiloft. Voor allemaal geldt: hoe feestelijker, hoe beter!

Klein geheimpje: themafeesten doen het altijd erg goed!

Hapjes, hapjes, hapjes!

Wat mag er nu echt niet ontbreken op een goed georganiseerd feestje? Inderdaad, hapjes! In elke cultuur worden feestelijkheden vergezeld met eten. Door samen te eten, deel je een intiem moment met de mensen waar je van houdt. En echt niet enkel de liefde van de man gaat door de maag.

Of je er nu voor kiest de hapjes helemaal zelf te maken, of een cateraar in te huren die dit voor je doet. Een ding is zeker: je feestje wordt met wat hapjes toch nét een stukje feestelijker!

Taart!

Wie feest zegt, zegt automatisch taart. Zo kun je bijvoorbeeld een gepersonaliseerde taart bestellen welke helemaal in stijl is met je thema. Of, voor de creatievelingen onder ons, kun je er voor kiezen zelf een mooi versierde taart te maken welke helemaal past bij het thema van je feestje.

Afhankelijk van het aantal gasten en je kookkunsten is het wellicht het gemakkelijkst om het bakken van de taart over te laten aan een professional. Dit scheelt je niet alleen kostbare uren, maar wellicht ook een heleboel frustratie wanneer niet alles volgens plan verloopt.

Drankjes

Bij een gezellig feestje horen natuurlijk ook lekkere drankjes. En nee, dit hoeven echt niet per se alcoholhoudende drankjes te zijn. Zo kunnen frisse fruitsapjes in de zomer bijvoorbeeld geheid rekenen op het enthousiasme van je gasten. Ook verkoelende fruitwatertjes zijn altijd erg in trek op warme dagen.

Geef je een feestje dat in de koudere maanden van het jaar plaatsvind, denk dan eens aan lekkere warme chocolademelk met slagroom. Succes gegarandeerd!

Wil je nu toch wat alcoholhoudende drankjes aanbieden aan je gasten, maar wel eens een keer wat anders dan het standaard biertje en glaasje wijn? Denk dan eens aan een simpele cocktail als gin-tonic met een schijfje komkommer. Dit is snel en gemakkelijk te maken, en ziet er ook nog eens feestelijk uit.

Versieringen

Buiten de hapjes en drankjes om, mogen uiteraard de decoratie en versieringen niet vergeten worden. Met hele simpele en goedkope technieken, kun je vaak al iets heel leuks maken.

Koop op de markt bijvoorbeeld een aantal meter tule in verschillende kleuren. Knip uit een stuk karton twee cirkels met daarin een gat, en wikkel te tule rondom de kartonnen schijven. Wanneer je helemaal rond bent, knip je het tule door, tussen de twee kartonnen schijven. Knoop er een touwtje omheen en schuif het karton eraf. Et voilà! Een super simpele, maar sfeervolle decoratie om op te hangen, neer te leggen of zelfs om mee te spelen.


mohammed

No description.Please update your profile.

abacus-hotel