Instagram-waardige maaltijd

Zoals vele trends komt deze ook overgewaaid uit de Verenigde Staten. De “cook it yourself box”, oftewel een doos met alle ingrediënten geleverd aan huis. Het enige dat de kok van dienst hoeft te doen is de nauwgezette instructies volgen et voilà! Een maaltijd waarmee uitgepakt kan worden op de sociale media.

Nadelen weerlegd

Sommige tegenstanders zijn niet overtuigd dat dit concept kan geklasseerd worden onder de noemer “koken”. Zij blijven vasthouden aan de traditionele kooktradities waarbij een boodschappenlijstje wordt samengesteld en de producten zelf in de supermarkt worden uitgekozen. Het online bestellen van boodschappen komt echter ook stilaan meer op de voorgrond en supermarkten zoeken angstvallig naar manieren om aan deze vraag te kunnen voldoen. Maar ze zouden zich hierop wel eens kunnen blinden staren, waardoor een andere trend deze vraag plots zal overstijgen.

Een sterk tegenargument is de toename van afval. Een doos met daarin afzonderlijk verpakte ingrediënten, allemaal precies het gewicht dat nodig is om de maaltijd te bereiden. Maar deze nieuwe cateraars zijn voor op deze kritiek door gerecycleerde materialen te gebruiken of zelfs een retourdienst voor verpakking te voorzien. Bovendien zijn verpakkingen in de supermarkt vaak meer vervuilend en belastend voor het milieu. Denk maar aan een portie schoongemaakte sperzieboontjes, keurig verpakt in een bakje met plastic folie!


mohammed

No description.Please update your profile.

abacus-hotel