Alcoholvrije dranken, de nieuwe glaasjes van plezier

In Engelstalige landen bekend als “Sober February” en al een aantal jaren een terugkerende traditie om de maand februari alcoholvrij te houden. Na het grote succes van de eerste Belgische editie “Tournée Minérale” in 2017, zijn opnieuw meer dan 100.000 mensen de uitdaging aangegaan in de tweede editie. Ook België lijkt daarmee goed op weg om deze traditie verder te zetten.

Het concept

Het idee is vrij eenvoudig: een maand lang geen alcohol drinken. Tournée Minérale is een initiatief van Stichting tegen Kanker en De Drugslijn. De voordelen op je dagelijkse leven zouden significant zijn. Het is immers bewezen door een onderzoek bij de deelnemers van 2017 dat 9 op de 10 minstens één van de voordelen heeft ondervonden. Zelfs bij diegenen die maar soms een glaasje nuttigen.

De voordelen

  • Meer energie

Alcohol heeft een verdovend effect en de verwerking ervan eist veel energie van je lichaam. Een dagelijks glaasje wijn of een stevig feestje in het weekend, je doet er je lever geen plezier mee. Door een pauze in te lassen, verhoog je je concentratie en aandacht en ga je bijgevolg ook beter presteren.

  • Betere slaapkwaliteit

Iedereen kent het principe van het slaapmutsje wel. Je valt sneller in slaap, maar krijgt niet de rust die je lichaam nodig heeft om zich weer op te laden. Je slaap is minder diep waardoor je ’s morgens het gevoel hebt nog moe te zijn. Zonder alcohol is de kans groter dat je dieper en vaster zal slapen.

  • Economisch interessant

Alcoholische dranken kosten veel geld, zowel in cafés of restaurants als in de supermarkten. En ze worden bovendien steeds duurder! Naargelang je gewoonlijke alcoholverbruik, zal je het dus meer of minder gaan voelen in je portemonnee na een alcoholvrije maand.

  • De weegschaal

Sommigen vergeten dat alcohol wel degelijk een belangrijke invloed heeft op ons gewicht. Ons lichaam heeft geen alcohol nodig om te functioneren, er zit geen enkele essentiële voedingsstof in. Maar wel grote hoeveelheden suiker. Dit geldt niet alleen voor cocktails, maar voor zo goed als elke soort drank. Als je hier rekening mee houdt, zal de weegschaal des te langer des te meer je vriend worden.

  • Een stralende huid

Na een nachtje doorzakken heb je het al wel eens gemerkt. Je hebt dorst en hoeveel water je ook drinkt, dat dorstig gevoel blijft. Dit komt omdat alcohol enorm uitdroogt. Dit ondermijnt de vochtbalans van je huid. Minder alcohol doet daarom je huid stralen.

  • Gewonnen tijd

Tenslotte, beeld je eens in hoeveel tijd je kan winnen in je weekend als je niet uren moet vechten tegen die kater?


mohammed

No description.Please update your profile.

abacus-hotel