Voedsel en catering

Veel mensen die koken echt als hun favoriete hobby zien, dromen ervan om een cateringbedrijf te beginnen. Meestal raken zij enthousiast door de lovende kritieken van familie en vrienden, wanneer ze weer eens wat lekkers op tafel hebben gezet. Het maakt niet uit om welke gerechten het gaat. Het kunnen mooie en smaakvolle taarten zijn, heerlijke hapjes of misschien wel complete maaltijden. Soms hebben ze al een soort van mini catering omdat ze vrienden en familie op speciale dagen al regelmatig voorzien van schalen met lekkers.

Het zakelijke aspect

Toch komt er bij een echt cateringbedrijf wel meer kijken. Het is namelijk niet alleen maar koken. Terwijl dat wel het deel is wat je echt leuk vindt. Een cateringbedrijf moet net zoals ieder bedrijf een goed lopende machine zijn, die het productieproces van het begin tot aan het eind zorgvuldig begeleidt. Dus zorg dat je eerst het zakelijke aspect goed op orde hebt voordat je aan je passie begint. Kwaliteit, hygiëne, versheid en smaak zijn natuurlijk echt pijlers voor een cateringbedrijf. Maar er spelen ook nog andere factoren mee. Door bijvoorbeeld even een tijdje mee te lopen met een gerenommeerde cateraar leer je ook wat de knelpunten en risico’s zijn. Bedenk vooraf hoe je klanten aan wilt trekken en maak een schatting van de marketingkosten. Waar ga je de ingrediënten inkopen en hoe ga je het verpakken? Ook een belangrijke factor: Hoe ga je het vers en op de juiste temperatuur houden? Heb je soms extra handen nodig, wie brengt het eten weg, en hoe? Allemaal punten die belangrijk zijn om een goed beeld te krijgen van je toekomstige cateringbedrijf en om er een realistische en zakelijke beoordeling over te geven.

De locatie en de eisen

Wat ook niet onbelangrijk is, is de plek waar je gaat koken. Ga je dat thuis doen of in een speciale ruimte? Soms is commercieel koken niet toegestaan vanuit huis of moet je aan bepaalde voorwaarden voldoen. Apparatuur en keukengerei is ook een vereiste, dus wat heb je en wat moet je aanschaffen? Wat ga je rekenen voor je voedsel en dekt dat de kosten? Soms is het handiger om alleen op offerte basis te werken, waardoor je rekening kunt houden met prijsschommelingen van de benodigdheden in combinatie met de kosten die je moet maken. Zorg ook voor een back-up. Het zou vervelend zijn als je een grote order hebt en jij of je kok wordt ziek. Hoe zit het als de klant op het laatste moment annuleert? Zorg dat je hier voorwaarden voor hebt.

Bij catering komt dus veel meer kijken dan alleen voedsel bereiden en serveren. Het is hard werken en het vraagt om toewijding, passie en service. Daarnaast vraagt het meestal toch om een startkapitaal om met een stabielere basis te beginnen. Bij Qeld.com gaat het aanvragen van een bedrijfslening snel. Meer informatie aanvragen is gratis en vrijblijvend, en je kunt ook nog eens zelf de looptijd van de lening bepalen.


mohammed

No description.Please update your profile.

abacus-hotel