Netjes eten – handige tips voor dat chique uitje

Soms kom je in een situatie terecht waarbij netjes en elegant dineren een must is. Een kennismaking met je toekomstige schoonouders, een zakengesprek in een sterrenrestaurant, een date met de man of vrouw van je dromen of een bruiloft. Hierbij enkele tips om tijdens het eten een beschaafde indruk te maken en jezelf een gênante faux pas te besparen.

Weet hoe je een servet gebruikt

In sommige films zie je de gasten op een receptie een servet in hun jurk of overhemd dragen. Dat is hoe het absoluut niet moet. Je servet plaats je netjes op je schoot, zodat je niet op je kleren morst. En daar blijft het servet het hele diner lang. Moet je om één of andere reden de tafel verlaten? Dan plaats je het servet uit het zicht op je stoel. En op het einde van de maaltijd vouw je het doekje op en leg je het aan de zijkant van je bord.

Bestel niets dat makkelijk op je jurkje kan eindigen

Er werden al tal van mooie jurken geruïneerd door voedsel dat niet wilde werken meewerken. Feit is dat sommige soorten eten positief aangetrokken lijken te worden door mooie cocktailjurkjes of pakken met krijtstreep. Door de voorgaande tip op te volgen kun je al ongelukken met glibberige spareribs en kipkluifjes besparen. Maar ook smeltend ijs, ronde gehaktballetjes in de tomatensaus en rond spetterend vruchtensap kan een afzichtelijke vlek op je jurk opleveren. Kies voor eten dat je makkelijk in kleine porties aan je vork kan rijgen. En probeer vooral niks met stokjes te eten als je daar geen ervaring mee hebt!

Eet met mes en vork

Weersta vooral de neiging om met je handen te eten. Niet alleen komen je handen en je mond onder de saus of jus te zitten, je krijgt ook gegarandeerd stukjes vlees tussen je tanden. Bovendien is het moeilijk om je zakenpartner te overtuigen van je expertise met een drumstick in elke hand! De regel is dat je eet met mes en vork of met een lepel. Zelfs al krijg je mosselen, pizza of spareribs voorgeschoteld – gebruik bestek bij je maaltijd! De enige uitzondering is als je geniet van cuisine waar met de hand eten normaal is, zoals een Ethiopisch restaurant.

Weet wat je moet doen als je klaar bent met eten

Indigestie is geen leuk einde van een chique diner. Het is dan ook handig om te weten hoe je een tweede, derde of vierde portie weigert. In een Europese setting leg je daarvoor je mes en vork samen vanaf de bovenkant van je bord omlaag. In Europa is het ook netjes om je maaltijd helemaal op te eten. Heb je een afspraak met een internationale (zaken)partner? In veel landen is het net een belediging om je bord leeg te eten. Daarmee suggereer je dat je gastheer niet de middelen heeft om je voldoende te eten te geven.


mohammed

No description.Please update your profile.

abacus-hotel