Het gat in de markt

De cateringwereld is voor velen aantrekkelijk maar voor weinigen toegangbaar. Grote bedrijven zijn vaak gevestigde waarden in de markt en halen moeiteloos het ene grote evenement na het andere binnen. Inspelen op bepaalde wensen is tegenwoordig ook niets nieuw meer.

Als je een passie hebt voor goed eten en die wil delen met anderen, hoe pak je het dan aan? Zoek het gat in de markt! Er zijn nog genoeg niches in dit vakgebied die kleine of beginnende bedrijven de kans geven om hun deel van de koek op te eisen.

Banale sportbijeenkomst? Niet zo banaal!

Het is een ware hype geworden in de Verenigde Staten, maar kan net zo goed aanslaan op het Europese vastenland. Sportfans vind je namelijk overal! Bij zogenaamde “tailgate parties” komen sportfans bijeen voor de wedstrijd voor een hapje en een drankje. Wat begon als een banaal biertje met wat nootjes is uitgegroeid tot een waar cateringgebeuren.

Een kinderfeestje met gerust gemoed?

Elke ouder kent het wel. Een verjaardagsfeestje, het einde van het schooljaar, een namiddagje ravotten tijdens de vakantie, een kerstfeestje. De kinderen willen ook wel wat en dan vooral ook met een grote groep vriendjes. Dat kan al snel stresserend worden, zeker voor drukbezette ouders. Cateringconcepten specifiek voor kinderen is nog onaangeroerd terrein en wie creatief is, kan hier beslist wat leuks mee!

Cultureel getint

Als je catering denkt, denk je niet onmiddellijk aan de culturele sector. En toch! Theaters en historische locaties zijn vaak de setting voor allerhande recepties. Denk maar aan NGO’s, politieke partijen, verenigingen. Think outside the box om de grote concurrenten hier te slim af te zijn!

Theekransjes

Het concept van “afternoon tea” is ons allen al langer bekend. Vaak is het Brits getint – hoe kan het ook anders? Met scones, finger sandwiches, zoetigheden en natuurlijk ook de thee. Mogelijkheden hier zijn eindeloos! Je kan klassiek gaan met vintage servies bijvoorbeeld. Of net hedendaags en inspelen op de actualiteit door leuke thema’s te creëren. Geschikt voor een veelheid aan gelegenheden en zelfs voor de kleintjes. Let those ideas flow!


mohammed

No description.Please update your profile.

abacus-hotel