Trouwcatering met een twist

Al eens gehoord van een foodtruck? Iedereen heeft beslist al wel eens een hotdog besteld op de markt zaterdagmiddag of een pakje friet op een festivalweide. Maar zoals elke innovatieve businesssector gaan ook de foodtrucks verder dan dat.

Een groeiende hype

Het is alweer 10 jaar geleden dat de eerste foodfestivals werden gehouden in Nederland. Gaandeweg hebben ook meer een meer grote cateringbedrijven hun weg naar dit type van catering gevonden. Vandaag zijn de festivals nog steeds bijzonder populair, maar voor de zelfstandigen of bedrijven die foodtrucks aanbieden is het een voortdurende uitdaging om innovatief te blijven.

Een algemene trend in de voedingssector is een groeiende bewustwording van de consument. Men wil niet langer altijd hetzelfde eten. Daar waar vroeger lange rijen stonden aan te schuiven aan de frietkraam, is het betreffelijk rustiger geworden. Mensen bekijken eerst het volledige aanbod en maken dan een geïnformeerde keuze. En vaak kiezen ze er dan voor om iets nieuws uit te proberen.

Concepten

Veel foodtruckers springen steeds vaker op de kar van biologisch en duurzame voeding en dranken. Consumenten hechten steeds meer belang aan de herkomst van hun voeding en die vraag wordt steeds luider.

Ook specifieke diëten zoals een veganistisch dieet zitten volop in de lift. En daar spelen de foodtrucks massaal op in. Een quinoaburger tref je al bijna even vaak aan als de klassieke variant.

Maar een aantal trucks bijeen plaatsen, volstaat echter niet. Foodtrucks zijn niets nieuw meer en men moet steeds verder gaan om te imponeren. Het draait daarom vaak om het totaalconcept. En laat het nu juist dat zijn dat aan aandacht wint binnen de trouwcatering.

Jouw eigen festival

Wil je breken met klassieke tradities en een meer relaxte huwelijksdag? Wat dacht je van midden in het bos of op een warm strand? Dan maken foodtrucks jouw bohemian wedding compleet!


mohammed

No description.Please update your profile.

abacus-hotel