Bedrijfscatering heruitgevonden

Catering voor bedrijven of private evenementen kreeg het hard te verduren tijdens de recessie. Maar die donkere jaren brachten uitdagingen met zich mee die tegenwoordig met verve beantwoordt worden.

De nieuwe kantine

Een gezondere levensstijl staat tegenwoordig centraal. Meer en meer mensen spenderen geld en tijd om meer te sporten en gevarieerder te eten. Gefrituurde voeding laat men daarom steeds vaker links liggen in de kantine. En die keuze duwde de bedrijfscatering in een nieuwe richting. De bewustwording van gezonde voeding in bedrijven werd steeds groter en kon niet langer genegeerd worden.

Maar een gezonde salade aanbieden volstaat echter niet. Wanneer je als cateraar geen opties aanbiedt voor specifieke wensen of diëten heb je de boot al gauw gemist. Steeds meer mensen ontdekken een intolerantie voor gluten of lactose. Of kiezen er bewust voor om deze elementen uit hun voeding te schrappen. Ook de vraag naar vleesvervangers wordt steeds groter.

Wie op deze vragen inspeelt en zijn aanbod vlot kan aanpassen aan veranderende eisen, heeft op lange termijn vaak het winnende concept in handen.

Catering of horeca?

Trends uit de horeca vinden ook hun weg naar de vernieuwde cateringwereld en zo wordt de scheiding tussen catering en horeca haast onzichtbaar. Zoals bewuster omgaan met energie waardoor oude technieken zoals fermentatie weer populair worden.


mohammed

No description.Please update your profile.

abacus-hotel