De meest gezellige trend

Thuis of op kantoor een lekker kopje koffie zetten met een semi-professionele koffiemachine heeft zijn moment in de schijnwerpers gehad. Een perfecte thee zetten is tegenwoordig trendy. De tijd dat thee enkel geliefd was door de Britten is verleden tijd!

De juiste methode

Ongeacht welke soort thee je wil gebruiken, er komt meer bij kijken dan wat water verwarmen en laten trekken. En voor een goed advies over hoe een kopje thee te verkrijgen dat perfect naar jouw smaak is, gaan we uiteraard te rade bij onze Engelse vrienden.

  • De juiste verhouding

Het geheim van de smaak zit hem in de juiste verhouding tussen theeblaadjes en water. Aangeraden is 2 tot 3 gram theeblaadjes voor 150 ml water. Wanneer je liever een sterke smaak wil, voeg je meer theeblaadjes toe in plaats van minder blaadjes langer te laten trekken.

  • Temperatuur

Een echte theeliefhebber meet de temperatuur van het water. Dan hangt af van het soort thee. Witte en groene soorten smaken het best met een zachtere temperatuur van 70°C, terwijl zwarte thee meer kan verdragen, van 80°C tot 95°C. Kokend water is niet geschikt voor echte theeblaadjes, enkel voor theezakjes.

Theesoorten

Je hebt nog veel te leren over thee variëteiten als je enkel citroen, munt of kamille kent!


mohammed

No description.Please update your profile.

abacus-hotel