Een potluck diner: gezellig samen lekker eten

Als je gevarieerde hapjes wilt regelen om met je vrienden een uitgebreide maaltijd te houden, dan zou je de catering van een goed horecabedrijf kunnen inschakelen. Een andere, leukere én goedkopere optie is om zoiets te organiseren volgens het potluck-systeem. Dit systeem is uitgevonden door Noord-Amerikaanse indianen die allen een eigen gerecht meenamen naar sociale bijeenkomsten. Een potluck diner houdt in dat jij samen met je gezelschap kunt genieten van een uitgebreid buffet met verschillende hapjes. Hier kun je lezen hoe je een geslaagd potluck diner organiseert. En bedenk dat jij het alleen maar hoeft te coördineren, andere mensen gaan het voor je regelen!

Gerechten kiezen

Bij een eenvoudige potluck kun je iedere gast zelf laten beslissen wat hij of zij mee zal nemen. Geef hen de kans om hun favoriete etenswaren te bereiden en het geheim daarvan te delen met de rest van het gezelschap. Een alternatief is dat je verschillende gangen en soorten hapjes onderling regelt. Je vraagt dan enkele genodigden om voor soep of andere voorgerechten te zorgen, terwijl andere gasten een hoofdgerecht meenemen. En weer andere bezoekers zorgen voor een nagerecht.

Lekker chillen op een vloerkleed

Kom samen op een plek waar je met z’n allen comfortabel kunt zitten! De leukste potluck party is een soort indoor picknick, waarbij je gezamenlijk op een of meerdere vloerkleden zit: lekker dicht bij elkaar, met hapjes uitgestald op tafeltjes eromheen. Je kunt urenlang kletsen terwijl je nieuwe gerechten opschept. Na afloop kun je je heerlijk ontspannen op de comfortabele ronde vloerkleden in de kamer. Natuurlijk is buiten in het gras ook een optie als je een party in de zomer houdt!

Bijzondere drankjes

Voor drankjes geldt hetzelfde als voor het eten. Je kunt iedereen, zoals je misschien wel vaker doet, vragen om een paar biertjes of een fles wijn of frisdrank mee te nemen. Maar je zou ook mensen die daarin gespecialiseerd zijn kunnen vragen om bijzondere dranken mee te nemen, bijvoorbeeld ter plekke gemixte cocktails, uitgelezen wijnen, vers gemaakte vruchtensappen of sangria. Dat voegt weer een extra dimensie aan jouw potluck party toe.

Fijne muziek

Wat is een feestje zonder muziek? Een Spotify playlist met een goede geluidsbox is alles wat je nodig hebt om je potluck party van een leuke achtergrondsoundtrack te voorzien. Een potluck in de zomer vraagt om relaxte Americana of zwoele beats. Maar er zijn ook soundtracks beschikbaar voor een diner rond Kerstmis. Als je een bepaald thema voor jouw diner hebt gekozen, zoals ‘de middeleeuwen’ of ‘piraten’, dan is de kans best groot dat je ook daar een geschikte achtergrondsound voor kunt vinden.

Vervolgactiviteit

Wil je de hele avond in hetzelfde thema gieten? Zorg dan voor een gave activiteit na het eten die aansluit bij de potluck. Zo hoort een klassieke Hollywoodfilm bij een Amerikaans buffet en een casino bij een Italiaans diner. En na een tafel vol tapas is het tijd voor een uitstapje naar een salsaparty. Met enige creativiteit kun je zo een heel weekend vol activiteiten bedenken. Superleuk voor een reünie of een vrijgezellenfeest!


mohammed

No description.Please update your profile.

abacus-hotel