Varkensvlees: belastend voor je gezondheid

Volgens de islamitische Koran en de joodse Thora mogen de gelovigen geen varkensvlees nuttigen: Allah/God heeft het eten van varkensvlees verboden omdat het vlees van een onrein dier betreft.

Een dieet zonder varkensvlees

Maar ook natuurvoedingsdeskundigen wijzen hun cliënten erop dat het eten van varkensvlees nadelige gevolgen kan hebben voor hun gezondheid. En wanneer je een natuurgeneeskundige therapeut bezoekt omdat je bijvoorbeeld last hebt van een chronische kwaal, dan zal hij of zij ervoor pleiten dat je varkensvlees uit je dieet schrapt en dat je daarvoor in de plaats bijvoorbeeld lamsvlees gaat eten, dat veel gezonder is.

Overgewicht bij kinderen

Het schijnt dat 15% van de kinderen in onze samenleving last heeft van overgewicht. Voor henzelf is dat beslist niet prettig want deze kinderen kunnen bijvoorbeeld niet de kinderkleding aan die ze graag willen dragen. Hun kledingkeuze is beperkt: deze kinderen moeten altijd op zoek naar kinderkleding in extra grote maten en dat valt niet mee. Wellicht is het beter om de oorzaak van hun overgewicht aan te pakken opdat deze kinderen in de toekomst ook gewoon leuke, stijlvolle kinderkleding kunnen kopen.

Varkensvleesvervangers

Kinderen met overgewicht hebben er alles voor over om hun extra kilo’s kwijt te raken. Behalve snoep, koek, taart en frisdrank is het tevens verstandig om varkensvlees achterwege te laten. Het is wel goed om zo nu en dan gevogelte of rund- of lamsvlees te eten – mensen zijn van nature omnivoor! – maar varkensvlees is erg belastend voor de algehele spijsvertering van de mens. Na verloop van tijd zal het kind dat voorheen overgewicht had zich veel vrijer voelen, mede omdat hij of zij eindelijk die leuke, stijlvolle kinderkleding kan dragen!


mohammed

No description.Please update your profile.

abacus-hotel