6 tips voor een geslaagde barbecue

Zomerse barbecue

Vegetarische optiesMet de zomer voor de deur begint het bij velen te kriebelen om de barbecue onder het stof vandaan te halen en lekker aan het bakken te gaan. Niks zo gezellig als met familie en vrienden aanschuiven voor een sappig stukje gegrild vlees, groenten, en fruit. Op een zonnige lentedag of een zomerse avond is het de perfecte activiteit met het gezin of zelfs met z’n tweetjes. Zelf een barbecue organiseren kan best veel tijd en inspanning vergen, maar met de volgende tips beperk je de moeite tot een minimum en zorg je ervoor dat iedereen een geslaagde dag heeft.

Alles begint met de barbecue zelf. Zorg ervoor dat je een goed en degelijk exemplaar hebt dat naar behoren werkt – veiligheid voor alles! Wacht ook tot de barbecue goed warm is voor je begint met het bakken. Kies voor vlees van goede kwaliteit en zet ook eens iets verrassend op het menu, zoals vis, gegrilde artisjokken of gemarineerde kippenbrochettes met een uitgesproken smaak. Vergeet zeker niet dat je ook aardappelen en groenten op de barbecue kunt klaarmaken. Zoek dus een leuke zomerse outfit uit met bijhorende schoenen, en nodig snel je familie of vrienden uit!

Het is belangrijk om een gevarieerd aanbod aan vis, vlees en groenten op de barbecue te leggen, en om daarnaast enkele bijgerechtjes klaar te maken. Een leuk idee is om elk van de gasten iets te laten meebrengen (spreek dan wel goed op voorhand af wie wat meebrengt). Zo krijg je een goed gevulde tafel met aardappelsalade, een gemengd slaatje, een rijstgerecht, lekkere pasta en kan jij je concentreren op het bakken zelf.

Vegetarisch grillen

Lekkere bijgerechtjesJe hebt in je familie of vriendenkring vast enkele vegetariërs en misschien kies je er zelf ook voor om minder of geen vlees te eten. Ook dan kun je een gevarieerde barbecue organiseren met tal van verrassende gerechtjes. Gegrilde haloumi-kaas krijgt een lekker korstje met een smeuïge binnenkant terwijl mais op de barbecue met kruidenboter of chili en citroen een echte lekkernij blijft. Gemarineerde tofu of tempeh kebabs zijn overheerlijk en met gegrilde schijfjes zoete aardappel of champignons met rozemarijn en parmezaan, scoor je gegarandeerd. Wedden dat je zelfs de vleeseters overtuigt!

Daarnaast kun je je groenten een lekker smaakje op de barbecue geven. Vooral courgette, aubergine, pompoen en paprika doen het goed. In de winkel kun je vegetarische burgers kopen om te grillen, of maak je eigen versie met kikkererwten, linzen of portobello-champignons. Voor het dessertje kun je ananas, mango of perziken op de barbecue leggen.

Een Succesvolle barbecue hangt natuurlijk niet alleen af van het eten zelf, maar ook van de sfeer, de aankleding en het gezelschap. Leg daarom een mooi kleedje op tafel, kies leuke versiering uit en gebruik vrolijke, kleurrijke borden en bestek – extra leuk voor kinderen. Het weer heb je niet in de hand, dus zorg dat er een afdak of veranda voorhanden is als het toch plots gaat regenen of kies voor een gesloten barbecue met deksel die je binnen kunt aansteken. En dan is het tijd om te smullen en te genieten!


mohammed

No description.Please update your profile.

abacus-hotel